Kikkererwten en komkommer curry

Kikkererwten en komkommer curry
5.0 from 1 vote Only logged in users can rate recipes
Smodder initiaal D

eze kikkererwten en komkommer curry is een gezonde en snelle maaltijd voor één persoon. Je kunt de ingrediënten uiteraard verdubbelen naar het aantal personen dat je wenst. Dit gerecht is onderdeel van mijn budget recepten.

Bij deze budget recepten gebruik ik een vast scala aan kruiden zodat je nooit met allerhande potjes kruidenmixen of kruiden blijft zitten die je ooit één keer hebt gebruikt.

Ook is dit recept van kikkererwten met komkommer curry onderdeel van een weekschema. Deze weekschema’s zijn zó gemaakt dat je geen enkel ingrediënt overhoud. Zo kun je bijvoorbeeld in je eentje in een week een hele bloemkool eten zonder dat je het gevoel hebt dat je elke dag bloemkool eet. Bij dit recept blijft aubergine en komkommer en Griekse yoghurt over die in andere recepten van het weekschema gebruikt worden.

Als alle recepten van dit schema online staan zal ik het weekschema delen op de website en op deze pagina.

Dit gerecht kun je ook koud eten en in je lunchtrommel meenemen.

Kikkererwten en komkommer curry

Recept samengesteld door Chef LaBecaque
5.0 from 1 vote Only logged in users can rate recipes
Gang: Diner, LunchMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Porties

1

portie
Voorbereiding

5

Minuten
Kooktijd

20

Minuten
Calorieën

402

kcal
Kook Modus

Zorg dat je scherm aanblijft tijdens het koken

Ingrediënten

  • 1 Knoflookteen

  • 1 eetlepel Pinda’s

  • 1/2 Aubergine

  • 2/3 Komkommer

  • 1/2 theelepel Dille

  • 1/2 theelepel Garam Masala

  • 2 eetlepels Griekse Yoghurt (2%)

  • 2 eetlepels Kokosrasp

  • 100 gram Kikkererwten (uitgelekt)

  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snij de knoflook in kleine stukjes en de aubergine en komkommer in stukjes.
  • Doe deze ingrediënten en de kokosrasp in koekenpan of wok en voeg water toe tot de ingrediënten half onder staan. Voeg ook zout toe. Kook dit tot de komkommer en aubergine gaar zijn, vergeet niet af en toe te roeren.
  • Voeg de kikkererwten, dille en garam masala toe en stoof alles tot de kikkererwten goed warm zijn.
  • Zet het vuur uit en voeg de yoghurt toe. Garneer met hele pinda’s of geplette pinda’s. Voeg zout naar smaak toe.

Notities

  • Je kunt ook restjes peterselie, bieslook en bosui toevoegen.
  • Ook chili vlokken of een adjuma peper smaakt hier goed in.
  • Je kunt ook Turkse of Bulgaarse yoghurt gebruiken i.p.v. Griekse yoghurt.
  • Je kunt een gekookt ei toevoegen zoals op de foto.

Related Posts