Maisstamp met chorizo €1,70 p.p.

Maisstamp met chorizo €1,70 p.p.
5.0 from 1 vote Only logged in users can rate recipes
Smodder initiaal D

eze maisstamp met chorizo komt uit mijn collectie “goedkope recepten”. Het is een snel en simpel recept wat er ook voor zorgt dat ik er vrij weinig over te vertellen heb. Op de foto heb ik rode ui gebruikt omdat ik die toevallig nog had liggen, maar doorgaans gebruik ik de goedkopere “gewone” ui. In plaats van de kerriepoeder kun je ook garam masala gebruiken en eventueel wat kurkuma voor een mooie gele kleur.

Besparingstip; ik gebruik in veel van mijn budget recepten chorizo. In de koelkast is chorizo na openen echter maar 5-7 dagen houdbaar volgens het voedingscentrum. Maar gelukkig kun je chorizo invriezen! Ik snij hem in stukjes zoals ik ze in gerechten gebruik voor het invriezen en zo kan ik elke keer precies uit de vriezer halen wat ik nodig heb. De chorizo is 3 maanden houdbaar in de vriezer.

Voor degene die van pittig houden kun je jalapeño pepers uit pot aan de stamp toevoegen of chili vlokken of sriracha saus aan de ui en chorizo jus toevoegen.

Dit recept is onderdeel van een weekschema en zodra alle recepten online staan zal ik hier een link plaatsen naar het weekschema toe.

Maisstamp met chorizo

Recept samengesteld door Chef LaBecaque
5.0 from 1 vote Only logged in users can rate recipes
Gang: DinerMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Porties

2

porties
Kooktijd

20

Minuten
Calorieën

441

kcal
Kook Modus

Zorg dat je scherm aanblijft tijdens het koken

Ingrediënten

  • 400 gram 400 Kruimige Aardappelen

  • 2 2 Uien

  • 40 gram 40 Chorizo

  • 1 eetlepel 1 Zonnebloemolie

  • 1 theelepel 1 Kerriepoeder

  • 1/2 theelepel 1/2 Gerookt Paprikapoeder

  • 1 1 Rode Paprika

  • 1 blik 150 gram 1 Maiskorrels

  • 1/2 1/2 Komkommer

  • Zout en Peper

Instructies

  • Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Snij de paprika in blokjes, de uien in ringen, de komkommer in schijfjes en de chorizo in blokjes. Snij de ui-delen die geen mooie ringen zijn in stukjes.
  • Kook de aardappelen in water. Omdat het stukjes zijn zullen ze vrij snel klaar zijn. Voeg dan de paprika blokjes en stukjes lelijke ui nog voor 2 minuten toe.
  • Terwijl dit kookt bak de ui ringen en chorizo in de olie in een pan. Als de uien en chorizo bruin worden voeg dan 4 eetlepels water toe en bak op laag vuur tot de ui gaar is. Zet het vuur uit en meng de gerookte paprikapoeder er door heen.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze samen met het afgegoten blikje mais, kerriepoeder en wat zout. Voeg wat eetlepels water toe als je de stamp te dik en droog vind. Garneer je bord met de komkommer.

Kosten van deze Maisstamp met chorizo

NaamHoeveelheidPrijsWaarAantekening
Aardappels200 gr€0,33AH, Aldi, Jumbo1 kilo zak
Ui1 stuk€0,15Aldi, Jumbo, Plus1 kilo net
Chorizo20 gr€0,22Jumbo
Maiskorrels70 gr€0,33AH, Jumbo3-pack
Rode Paprika1/2 stuk€0,43AH, Jumbo, Plus
Komkommer1/2€0,20Aldi
Zonnebloemolie1/2 el€0,01Aldi1 liter fles
Kerriepoeder1/2 tl€0,01Turkse winkel, toko
Gerookt paprikapoeder1/4 tl€0,01Turkse winkel, toko
Zout & PeperNaar smaak€0,01Overal

Laatst geupdate 30-05-2025. Aanbiedingen en acties en overige tijdelijke kortingen zijn niet meegerekend. Voor verse producten zijn kleine verpakkingen gebruikt gericht op huishoudens van 1-2 personen. Bij grotere gezinnen wordt aangeraden om grotere verpakkingen te kopen omdat deze doorgaans goedkoper zijn. Niet alle supermarkten hebben hun prijzen online staan.


Related Posts