Vermicelli upma curry

Vermicelli upma curry
5.0 from 1 vote Only logged in users can rate recipes
Smodder recipe website initial U

pma is een gerecht wat vaak in India als ontbijt word gegeten. Deze vermicelli upma curry kan ook gemaakt worden met rijst, haver, quinoa, gort, griesmeel en andere kleine granen, zaden en pastasoorten. De bereiding is dan uiteraard wel anders dan in dit recept met vermicelli is omschreven.

In India smaakt de upma bij elke kok anders. De kruiden kunnen net iets anders zijn, maar ook de groenten die er in verwerkt zijn. Upma leent zich uitstekend voor restjes groente. Het is echter altijd vegetarisch.

Deze upma is aangepast naar ingrediënten die makkelijk en goedkoop in Nederland te verkrijgen zijn. Het is een smakelijk, snel goedkoop en gezond gerecht. Voor een échte upma zal je echter toch een keertje naar het mooi India op vakantie moeten gaan!

De ingrediënten in de Vermicelli upma curry

Smodder recipe website initial V

oor de wortel kun je zowel een winterwortel als een bospeen gebruiken. Gebruik ongeveer 100 gram. Meer kan altijd. De Griekse yoghurt kan ook Turkse yoghurt zijn; het moet een dikke yoghurt zijn. Ik gebruik de 2% vet versie omdat deze gezonder is. De garam masala koop je het goedkoopst bij een toko.

Deze vermicelli upma curry kun je helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Ik hou enorm van pittig dus ik voeg met regelmaat een adjuma peper of een rode Spaanse peper toe. Je kunt ook kokosrasp toevoegen en de pinda’s vervangen met cashewnoten. Een restje kokosmelk in plaats van de yoghurt. En restjes bloemkool, prei, paprika en boontjes smaken er ook prima in. Voor meer proteïne kun je het met een gekookt, gepocheerd of gebakken ei eten.

Vermicelli upma curry

Recept samengesteld door Chef LaBecaque
5.0 from 1 vote Only logged in users can rate recipes
Gang: DinerMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Porties

1

portie
Kooktijd

20

Minuten
Calorieën

381

kcal
Kook Modus

Zorg dat je scherm aanblijft tijdens het koken

Ingrediënten

  • 50 gram 50 Vermicelli

  • 150 milliliter 150 Water

  • 1 1 wortel

  • 100 gram 100 Erwten

  • 1 1 Bosui

  • 1 teen 1 Knoflook

  • 1 eetlepel 1 Griekse Yoghurt

  • 1 theelepel 1 Garam Masala

  • 1 theelepel 1 Paprikapoeder

  • 1 eetlepel 1 Pinda’s

  • 1 theelepel 1 Chilivlokken (optioneel)

  • Zout

Instructies

  • Schil de wortel en snij deze in blokjes. Snij de bosui in ringen. Snij de knoflook in stukjes. Hou de groene delen van de bosui apart en doe de rest is een koekenpan met het water en zout. Breng dit aan de kook.
  • Als de wortel gaar is voeg je de chilivlokken of andere pepers toe, de erwten, de garama masala, paprikapoeder en de vermicelli.
  • Let op; je moet nu opletten dat het niet aanbrand! Blijf het gerecht roeren tot de vermicelli gaar is. Het kan zijn dat je continu kleine beetjes extra water moet toevoegen zodat het niet verbrand en de vermicelli water kan opnemen om te garen.
  • Als de vermicelli gaar is voeg dan de yoghurt toe en eventueel nog wat zout en garam masala of chilivlokken naar smaak. Garneer het met de groene bosui ringen en de pinda’s.

Notities

  • De pinda’s kun je ook in kleine stukjes pletten! Doe ze in een theedoek en plet ze met de bolle kant van een lepel of sla er met een vleeshamer op.


Related Posts