
pma is een gerecht wat vaak in India als ontbijt word gegeten. Deze vermicelli upma curry kan ook gemaakt worden met rijst, haver, quinoa, gort, griesmeel en andere kleine granen, zaden en pastasoorten. De bereiding is dan uiteraard wel anders dan in dit recept met vermicelli is omschreven.
In India smaakt de upma bij elke kok anders. De kruiden kunnen net iets anders zijn, maar ook de groenten die er in verwerkt zijn. Upma leent zich uitstekend voor restjes groente. Het is echter altijd vegetarisch.
Deze upma is aangepast naar ingrediënten die makkelijk en goedkoop in Nederland te verkrijgen zijn. Het is een smakelijk, snel goedkoop en gezond gerecht. Voor een échte upma zal je echter toch een keertje naar het mooi India op vakantie moeten gaan!
De ingrediënten in de Vermicelli upma curry

oor de wortel kun je zowel een winterwortel als een bospeen gebruiken. Gebruik ongeveer 100 gram. Meer kan altijd. De Griekse yoghurt kan ook Turkse yoghurt zijn; het moet een dikke yoghurt zijn. Ik gebruik de 2% vet versie omdat deze gezonder is. De garam masala koop je het goedkoopst bij een toko.
Deze vermicelli upma curry kun je helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Ik hou enorm van pittig dus ik voeg met regelmaat een adjuma peper of een rode Spaanse peper toe. Je kunt ook kokosrasp toevoegen en de pinda’s vervangen met cashewnoten. Een restje kokosmelk in plaats van de yoghurt. En restjes bloemkool, prei, paprika en boontjes smaken er ook prima in. Voor meer proteïne kun je het met een gekookt, gepocheerd of gebakken ei eten.